EmigrationWeb Norway
 
Fullt kjør på Norsk høstfest
12. oktober 2000

I dag åpnet dørene for fullt og folk har strømmet til messområdet. Det første som møtte oss i dag tidlig var kilometere med parkerte biler, bobiler og busser. Så var det å åle seg inn på messeområdet og finne frem til standen vi hadde gjort klar dagen før.

Mange har vist stor interesse for Utvandringsveven. De fleste vi  treffer har røtter fra Norge, men ikke alle vet hvor de kom fra. Noen har imidlertid fått hjelp og funnet navnet på den de har lett etter i vår database.

Her ser vi den norske ambassadøren i USA, Tom Wraalsen dukke opp på standen vår etter invitasjon fra ordførerne som hadde møtte han dagen før. Liv Jorunn Frogner tok vel imot han og ga han en innføring i Utvandringsveven.

Mange av deltagerne våre hadde også en lunsj med representanter fra Vesterheim-museet der man diskuterte et mulig samarbeid.

 

 

 

 

Et stuntshow som har vært en braksuksess har vært opptredene med danserne Nils Peter Undebakke og Liv Jorunn Frogner til felespill av Even Traaen og Sigurd Frogner. Når det har vært noen korte opphold mellom konsertene har de trådd til utenfor standen vår mens folk har flokket seg rundt.

 


 

 

 

 

Her står Kåre Sønsterud på stand og får stor oppmerksomhet fra amerikanere som vil vite mer om røttene sine i Norge.

 

 

 

 

 

 

Her ser vi Kåre Olav Solhjell og Ivar Knai demonstrere Utvandringsveven.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst & foto : Ole Jørn Solberg.