EmigrationWeb Norway
 
Første dag i Minot
10. oktober 2000

Søndag kveld ble vi tatt vel imot av vertsfamiliene vi bor hos etter at flyet landet seint på kvelden. Vi leier rom privat da det er umulig å oppdrive hotellplass i en by med 30 000 innbyggere som i løpet av 4 dager skal ta imot 80 000 besøkende.

Etter 26 timers reiser gikk de fleste rett til sengs etter den lange reisa.

I dag  ble vi invitert med på en sightseeing rundt i Minot.  Byen ligger i et søkk i et ellers nokså flatt landskap. Bebyggelsen består av villaer som ligger rundt byen. Gatene er brede og  i sentrum var det lite butikker. Skal man handle må man ut til kjøpesentrene som ligger i utkanten av byen. Og i den sammenheng ble Buskerud storsenter som  et mellomstort samvirkelag å regne.  Her var det umulig å kikke innom over alle butikkene. 

Midt på dagen ankom vi messeområdet og inspiserte  de to standene vi skulle bruke. Plasseringen var bra, men med respatex-bord og plasseing i en gymsal, må en del gjøres før utstillingene er klare. For å presentere utvandringsveven har vi bestilt to internettlinjer med de var ikke klare i dag.

I kveld samlet vi oss på 'International inn' et  av de få hotellene i byen for å planlegge innsatsen de kommende dagene. I morgen må vi få standen klar til åpningen på onsdag. Det er tid for å kvelde etter nok en hektisk dag.

Tekst & foto:  Ole Jørn Solberg.