EmigrationWeb Norway
 
Se video ? - her kommer en bruksansvisning
3. oktober 2000

Vi har laget en bruksanvisning for hvordan du kan laste ned en gratisversjon av RealPlayer for å se video-kuttene. Lykke til!

For å se videoklippene hos Numedalsnett (og hos NRK, Dagbladet, VG, osv.) må du har lydkort i maskinen din og du må installere en RealPlayer. Du trenger bare installere Real Playeren èn gang, deretter er maskinen din klar for framtidig bruk av RealVideo fra internett. Dette er IKKE vanskelig!

1. Klikk på det lille bildet nederst på siden eller http://proforma.real.com/real/player/player.html?src=001003rpchoice_c1&dc=104103102 og gå til hjemmesiden for Real.com.

2. Velg at du vil laste ned RealPlayer BASIC, for den er gratis. Den er litt vanskeligere å finne enn RealPlayer Plus (som koster penger). Du SKAL ha tak i RealPlayer BASIC, og du ser den på hjemmesiden til Real.com hvis du bruker øynene!

3. På siden for RealPlayer Basic fyller du ut et lite skjema. De fleste som har PC skal merke av for "Pentium Class system". Velg ellers den minste eller nestminste versjonen av Real Player Basic.

4. Last ned HELE filen. Legg den gjerne på skrivebordet. Når filen er lastet ned skal du klikke på fil-ikonet. Da pakker den seg ut og installerer seg selv.

5. Når Real Playeren er installert kan du godt fjerne installasjonsfilen du la på skrivebordet.


Fra nå av kan du se videofilene til Numedalsnett (og mye annet på nettet). Hvis du har ISDN vil videoene "strømme ned til deg" i sanntid. Hvis du bare har modem må du bruke de spesielle videoklipp-versjonene  hvor det står at DU MÅ LASTE NED HELE KLIPPET før du bruker det. Dette tar litt lenger tid, men IKKE mye!

Og: - Dette er IKKE farlig. Bare prøv. Lykke til.

RealPlayer