EmigrationWeb Norway
 
EmigrationWeb Norway presentert i Kongsberg
21. februar 2002

EWN for historielagene i KongsbergI sterk konkurranse med olympiske leker og umiddelbart etter norsk gull ved Bente Skari, ble EWN presentert for historielagene i Kongsberg. Presentasjonen ble organisert av Kongsberg kommune, og ble avholdt på Nymoen-senteret.

 

 

I Kongsberg og Sandsvær er det mange aktive historielag. Tirsdag 12.februar ble EWN presentert for representanter for disse.

 

Historielagene

 

Fra venstre:
Magne Bråthen, Øvre Sandsvær Historielag
Asbjørn Skullerud, Ytre Sandsvær Historielag
Reidun Fjeld, Kongsberg kommune- Kultur
Svanhild Skjæggestad, Øvre Sandsvær Historielag

Dag Kristoffersen, Byhistorielaget

Olav Såtvedt, Langs Lågen

 

 

 

 

 

 

 

EWN er et meget omfattende nettsted med en avansert, men også meget brukervennlig database. Under en relativt kort presentasjon vises funksjonene som ligger i et slikt nettsted, og mulighetene det gir den enkelte region for å presentere seg.

Kongsberg, og kanskje spesielt Sandsvær, hadde mange utvandrere til Nord-Amerika. De fleste navnene finnes i en liste som ble samlet inn ifb "Langs Lågen" opplyste Olav Såtvedt.

Historielagene

 

Fra venstre:

Dag Kristoffersen, Byhistorielaget
Olav Såtvedt, Langs Lågen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved hjelp av EWN kan historien om den enkelte av disse utvandrerne på en enkel måte samles og presenteres på internett. Her kan historien om hver og en av dem kompletteres, og kontinuerlig fylles inn slik at man får en livshistorie for utvandrerne helt ned på den enkelte utvandrer. Verktøyene er laget slik at alle som har tilkobling til internett kan søke etter og lese om utvandrerne, OG de kan i tillegg komme med tilleggsinformasjon om en utvandrer dersom de har dette. Det er f.eks mange gårder som det har vært utvandring fra, og hvor utvandrne har skrevet hjem og fortalt om livet i det nye landet. Dersom det er en utvandrer som ikke ligger inne i databasen, kan den som kjenner til denne selv legge ham inn. Nettstedet er åpent for alle, og det er helt gratis å bruke.

M.Bråthen


Magne Bråthen syntes det var interessant å se mulighetene verktøyene gir for å presentere utvandringshistorien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Kongsberg er det Asbjørn Skullerud, Ytre Sandsvær historielag, og leder for Frivillighetssentralen som vil være godkjenner for de utvandrerne som legges inn.


Historielagene i Kbg
Fra venstre:
Asbjørn Skullerud, Ytre Sandsvær Historielag
Reidun Fjeld, Kongsberg kommune - Kultur
Svanhild Skjæggestad, Øvre Sandsvær Historielag

 

 

 


 

Det er spennende muligheter som ligger her var konklusjonen etter presentasjonen.

Representantene for historielagene vil gi sine medlemmer informasjon om mulighetene som ligger i EWN under sine medlemsmøter.

Tekst/Foto: Tom S. Lynås