EmigrationWeb Norway
 
EWN presentert i Tinn
19. oktober 2001

Per EspelandEmigrationWeb Norway ble i går kveld presentert for Tinn kommune. Tinn blir antagelig første kommune utenfor Numedal og Hallingdal som blir med i prosjektet.

 

 


Presentasjonen var avtalt for en tid tilbake, og vi var invitert av biblioteksjef Per Espeland. Det ble også holdt en presentasjon for Tinn i januar i år, hvor blant annet kultursjefen var med, men da var ikke databasen klar for å legge inn data om utvandrerne. Denne gangen var presentasjonen også for et bredere publikum. Filosofien og ideene rundt nettstedet ble gjennomgått, men det var databasen som hadde hovedfokus hvor oppbygging og de forskjellige skjemaer ble gjennomgått.

På bildet er Per Espeland, biblioteksjef, Arnfinn Bernås, journalist og har jobbet med årbok for Telemark, Halvor Haugan, lokalhistorie-interessert, Ranveig Bakke, slektsforsker, Mangnild Spånem, lokalhistorie-interessert og Steinar Miland, konsulent i kommunen og lokalhistorie-interessert.
Det var et meget interessert og engasjert publikum som hadde mange kommentarer og spørsmål, og vi ser frem til å jobbe videre med Tinn kommune.

Per Espeland

 

 Per Espeland med boka Tinns emigrasjonshistorie 1837-1907

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst og foto: Knut Morten Bjørnsrud