EmigrationWeb Norway
 
Reisebrev fra Norsk Høstfest
10. oktober 2001

Gunhild Aasen og Ingrid Landsgård står sammen med EmigrationWeb Norway under årets høstfest, og er også en del av delegasjonen fra Norge som reiser med Kulturreiser. Gunhild har gitt bidrag til utsmykningen av standen, og stiller også sammen med Ingrid i bunad og drakt. De promoterer Numedal og Numedals drakttradisjoner.

 

 


Å komme på Norsk  Høstfest for første gang er en stor opplevelse. Det er så mange norsk-amerikanere som villig forteller hvor de har sine røtter fra, og vi gleder oss til å møte noen av våre slektninger her på Høstfesten 

Tirsdag hadde vi en stor opplevelse da vi fikk være med på innvielsen av stavkirken, ved Biskop Aarflot, som er en kopi av Gol stavkirke som står på Bygdøy folkemuseum. Det har vært mange og lange dager for å få kirken ferdig til åpningen av Norsk Høstfest. Stavkirken ligger i et område i Minot som heter The Scandinavian Heritage Association og har flere bygninger fra skandinavia. På det samme tunet som stavkirken er det en stue fra Vatnås i Sigdal, samt et stabbur. Det er også en dansk mølle, en finsk sauna og ikke å forglemme en stor lyserød rosemalt dalahest fra Sverige.

Som sagt så er det veldig artig å være her. Både å treffe norske utstillere men også å få oppleve alt livet rundt høstfesten. For oss er det spesielt artig at så mange er interessert i bunadene våre, og den som er mest i fokus er Ingrid i sin broderte Numedalsbunad.

Tekst: Gunhild Aasen og Ingrid Landsgård.