EmigrationWeb Norway
 
Noen norske utstillere på Norsk Høstfest
11. oktober 2001

Her er en liten presentasjon av de utstillerne som fulgte Kultur Reiser over til Minot, ND.

 

 

 

 

Tone Eike

TONE EIKE er daglig leder av Kultur Reiser. Hun har vært fast gjest på Norsk Høstfest de siste årene, og har både nye og gamle utstillere med seg på turen. Hun organiserer både reisen, innlosjering og alt det praktiske i forbindelse med utstillingen.

Hun organiserer også mange andre spennende kulturreiser, se mer på www.kulturreiser.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 TORIL MELING fra Stavanger deler stand med Tone Eike. Hun er frilans sanger utdannet ved Musikkonservatoriet i Stavanger og har med seg en nydelig jule-CD. Også hun har egen hjemmeside for de som ønsker å lese mer om henne www.meling.nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 OLAUG OG BERNARD MORSE representerer firmaet TINNSOLDATEN. De lager detaljrike figurer i tinn, blant de mest populære er sjakkbrett med figurer fra korstogene, Napoleon med soldater fra slaget ved Waterloo, vikinger eller romere. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 GRO KRISTINE HANSEN og INGER MARIE BORDØY er dukkemakere fra Stavern. De var i Minot også i 1999, og fikk da tildelt Merit Award for utstillingen. De har mange faste kunder i Norge, og også i USA opplever de at det kommer tilbake kjøpere fra sist gang.

 

 

 

 

 

 

 

 EDDA MORK fra Hamar stiller med gyllenlær og stein i kombinasjon med lær. Hun lager bilder, smykker og bruksgjenstander. Alt sys for hånd, både vesker, belter, slips og nøkkelringer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ELIN PAUL og ARTHUR JOHANSEN er begge fra Vesterålen. Hun stiller med silkemaling og han med treskjæring, begge med inspirasjon fra havet og det nordnorske landskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er Arthur Johansen med datteren Eva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TURID HØE og BENTE HILMARSEN er to glade amatører fra Harstad. Strikk og broderier er deres varemerker, og bordet bugner av små og store votter, luer, skjerf og andre fristelser. Det er deres første tur til Minot og Norsk Høstfest, men det kan godt hende det blir flere!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

RANVEIG LUNESTAD har vevstove i Ulvik, og produserer tradisjonelle løpere og åkle, ryer og billedvev. Hun står på stand sammen med Nordic Textiles and Furniture.  Fikk utstillerpris på fjorårets messe.

 

 

 

 

 

 


Bunader fra Numedal

Bunadsenteret i Numedal viser Numedalsbunader og damaskstoffer.

Damaskstoffer som vist i bunadene til venstre er kopi fra 1700 tallet.

Disse stoffene i flere farver er brukt i deler av drakter fra flere steder i Norge.

 

 

 

 

 


Damask

Utsnitt av damaskstoffer